Biografi

Norges eneste reggaestjerne – Gaffa

«Bobler» er altså dum nok til å bli en sommerhit, men også fet nok til at den fortjener det.
– VG, Terningkast 5

Philip Tom Joseph Boardman, bedre kjent som Admiral P flyttet fra Zambia til Norge som 13-åring – sammen med sin Zambiske mor og sin norske far. Han ankom Norge en vinterdag i 1995, med en alvorlig kreftsyk far som han dessverre mistet samme år. Unge Admiral P mestret ikke det norske språket spesielt bra, noe han egentlig ikke var så interessert i heller – fylt med aggresjon og frustrasjon drev han rundt i Oslos gater med feil folk. Noe han i ettertid har vært åpen om, at kunne gått riktig galt.

“Som mange andre suksess historier ender, så møtte han sin livs kjærlighet som ristet han tilbake til livet. Han traff kvinnen han senere stiftet en familie med.”

I 1999 var han med på å starte soundsystemet og reggaekollektivet Jah Ark Manifest, som gradvis har har vokst seg til en spydspiss innen sjangeren i hele landet.  Etter flere år med god innsats og mye øving kom endelig debut-mixtapen; Muzikal Bullit. Senere har Admiral P gitt ut spellemannsvinneren “Engel” sammen med Nico D, pluss andre hits som “Spinnvill”, “Snakke litt”, “Kallenavn”, “Fy Faen” – og lista fortsetter. Sammen med  syvmanns-orkestret “The Global Citizen Band” har Admiralen de siste årene reist Norge rundt og opptrådd på noen av de største scene vi har her til lands. Når denne gjengen er samlet, er Admiralen i sitt rette element og sammen skaper de magi.

Som Admiral P sier: “Kanskje folk kan relatere til det jeg synger og snakker om, det er ikke komplisert tematikk”

Selv om det ikke er komplisert, betyr det ikke at det ikke er viktig.  Tro, håp og kjærlighet + good vibrations vil alltid trenge ambassadører, og Admiral P – han jobber fortsatt overtid.